Ořechy a semínka: víte, kolik si můžete dopřát?
Možná jste i Vy ještě v době nedávné oříšky a semínka zavrhovali pro vysoký obsah tuku. Dnes je situace zcela opačná a ořechy a semínka se postupně stávají nedílnou součástí…
zobrazit celé >Možná jste i Vy ještě v době nedávné oříšky a semínka zavrhovali pro vysoký obsah tuku. Dnes je situace zcela opačná a ořechy a semínka se postupně stávají nedílnou součástí…
zobrazit celé >V Anglii byla právě zahájena kampaň s názvem Real Food Day, která podporuje tzv. skutečné jídlo, tedy jídlo bez zbytečných aditiv. Kampaň vyzývá, aby lidé přestali jíst průmyslově zpracované potraviny…
zobrazit celé >Mnozí rodiče dělají skvělou práci, pokud jde o základy rodičovství. Projevují dětem svou lásku, starají se o jejich materiální zabezpečení a fandí při jejich dětských sportovních a akademických úspěších. Ale pro skutečně…
zobrazit celé >Výhody domácího vaření jsou nezpochybnitelné. Asi jedinou, avšak celkem zásadní, nevýhodou domácí přípravy jídel je čas, který to vyžaduje. Ing. Hana Málková ze společnosti STOB pro vás připravila tipy, jak…
zobrazit celé >Nová studie zaměřená na průmyslově zpracované potraviny zjišťovala, jak tyto potraviny ovlivňují chuť k jídlu a zdravotní stav konzumentů.
zobrazit celé >Naprostá většina ovoce a zeleniny je tvořena převážně vodou, v průměru kolem 90 %. Díky konzumaci ovoce a zeleniny je bohatý na vodu i náš jídelníček. Jaký vliv to má…
zobrazit celé >Ať už jste kulturista, profesionální sportovec nebo prostě jen cvičíte pro své zdraví, správná výživa vám pomůže naplno využít blahodárné účinky fyzické aktivity. Proto je nutné přemýšlet, jak si jídelní…
zobrazit celé >O tom, že pro naše zdraví není vhodné konzumovat slazené nápoje, jistě víme, ovšem co si počít s tím, když jsme na chuť cukru v nápoji zvyklí? Britští vědci se…
zobrazit celé >Výzva pro tento týden společnosti STOB zní: “Tuků se nebojím.” Aby to tak opravdu bylo, připravili pro Vás odborníci ze STOBu praktický tahák, který vám pomůže rozlišit, kterým tukům dát…
zobrazit celé >Málokterá potravina vyvolala tolik diskusí, neshod a kontroverzí jako vajíčka. Jak se na ně dívá medicína dnes? Přečtěte si článek doc. MUDr. Jana Piťhy, CSc., který v rámci výzvy na…
zobrazit celé >