Zimní sangria s granátovým jablkem
Potřebujete: 1 litr suchého červeného vína, 200 g zrníček z granátového jablka, 50 ml brandy, 2 skořicové tyčinky, 3 ks hřebíčku, 200 g pomeranče nakrájeného na plátky, 200 g hrušky nakrájené na plátky
Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 187,5 kcal,
tuky: 0,5g, sacharidy: 15,5g, bílkoviny: 1,3g
Postup přípravy:
1. Do vyššího hrnce vlijte červené víno, brandy, přidejte zrníčka granátového jablka, koření oddělené v nerezovém sítku a polovinu připravené porce pomeranče a hrušky.
2. Zahřívejte, než se začne tvořit pěna. Zmírněte teplotu, nechte ještě asi 3 minuty prohřát,ale nenechte směs dojít až k varu. Před podáváním vyjměte sítko s kořením.
3. Do skleniček připravte zbylé čerstvé ovoce, na které naběračkou nalijete směs svařeného vína s ovocem.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
769
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný