Zimní sangria s granátovým jablkem

Zimní sangria s granátovým jablkem

Potřebujete: 1 litr suchého červeného vína, 200 g zrníček z granátového jablka, 50 ml brandy, 2 skořicové tyčinky, 3 ks hřebíčku, 200 g pomeranče nakrájeného na plátky, 200 g hrušky nakrájené na plátky

Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 187,5 kcal,
tuky: 0,5g, sacharidy: 15,5g, bílkoviny: 1,3g

Postup přípravy:

1. Do vyššího hrnce vlijte červené víno, brandy, přidejte zrníčka granátového jablka, koření oddělené v nerezovém sítku a polovinu připravené porce pomeranče a hrušky.

2. Zahřívejte, než se začne tvořit pěna. Zmírněte teplotu, nechte ještě asi 3 minuty prohřát,ale nenechte směs dojít až k varu. Před podáváním vyjměte sítko s kořením.

3. Do skleniček připravte zbylé čerstvé ovoce, na které naběračkou nalijete směs svařeného vína s ovocem.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

769

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku