ZELENINOVÝ TATARÁČEK S OSVĚŽUJÍCÍ ČERSTVOU MOZZARELLOU
V období letních grilovaček často konzumujeme zvýšené množství masa a pečiva, a tak je zapotřebí občas odlehčit trávení. Vyzkoušejte náš zdravý odlehčený recept na zeleninový tataráček.
SUROVINY:
- 90 g mozzarelly
- sůl
- olivový olej
- 2 lístky bazalky
- 2 červené a 2 žluté papriky
- cherry rajčata
- červená čekanka
PŘÍPRAVA:
Mozzarellu pokrájejte na kostičky, lehce osolte, zakápněte olivovým olejem a přidejte nadrobno pokrájenou bazalku.
Papriky nakrájejte nahrubo, osolte, zakápněte olivovým olejem a dejte péci do trouby. Až začnou okraje paprik lehce černat, vyndejte z trouby a na chvíli vložte do igelitového sáčku. Papriky se opotí a půjdou lépe oloupat. Poté papriky oloupejte a pokrájejte na kostičky, přimíchejte nadrobno nakrájená cherry rajčata a červenou čekanku.
Směs promíchejte a dle chuti dochuťte solí a olivovým olejem. Podávejte s předem připravenou mozzarellou.
www.laformaggeria.com
845
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný