Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

Na těsto potřebujete: 220 g hladké mouky, špetku soli, 120 g másla,1 žloutek. Na náplň potřebujete: 5 stonků oloupaného chřestu,150 g brambor,1 čajovou lžičku extra panenského oleje, 100 g cibule, 100 g pórku, 100 g mangoldu, 2 stroužky česneku, 1 lžíci jemně pokrájené pažitky, 8 vajec,špetku soli, černého pepře a mleté papriky

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 660 kcal,
tuky: 39,2g, sacharidy: 12g, bílkoviny: 55g

Postup přípravy:

1. Suroviny na těsto nechte v teple prohřát a všechny zpracujte na těsto. Dejte ho odležet do chladničky,stačí na 30 minut. Následně těstem vyplňte koláčovou formu a dejte do trouby na chvíli předpéct při 180 °C. Po 5 minutách přidejte náplň.

2. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Chřest rozkrojte na několik menších dílů a vařte s bramborami, dokud jej nebude možné propíchnout vidličkou.

3. Ostatní zeleninu očistěte a opláchněte. Cibuli a pórek nakrájejte na kolečka a česnek prolisujte.

4. Na rozpálené pánvi s minimem oleje opečte cibuli, pórek, česnek a mangold. Sundejte z tepla, přidejte koření, vejce, vařené brambory s chřestem a vše
dobře promíchejte.

5. Zeleninovou směs přelijte do předpečené koláčové formy a dále pečte po dobu 35–40 minut, nebo dokud vajíčka neztuhnou.

6. Na talíři posypte quiche pažitkou, mořskou solí a můžete přidat avokádo. Podávejte teplé.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

458

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku