Zeleninové paniny

Zeleninové paniny

Potřebujete: 1 francouzskou bagetu, 200 g cherry rajčat, 1 střední cuketu, 100 g papriky, 200 g sýra mozarella ,2 lžíce zakysané smetany ,3 lžíce rostlinného oleje, čerstvé oregano, sůl, pepř, 125 g rukoly.

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 374 kcal,
tuky: 12,25g, sacharidy: 22,25g, bílkoviny: 45g

Postup přípravy:

1. Omytou a očištěnou zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky a rozložte je na pekáček. Polijte je olejem,osolte a posypte oreganem nebo bylinkami podle své chuti. Vše řádně promíchejte a v troubě pečte 30 min. při teplotě 200 °C. Potom zeleninu vyndejte, posypte pokrájeným sýrem a pečte dalších 15 minut.

2. Nechejte zeleninu vychladnout.

3. Bagetu rozkrojte na čtyři části a vždy z jedné strany podélně prokrojte. Uvnitř bagetu potřete smetanou,zespoda i z horní části.

4. Rozehřejte si paniny gril.

5. Do bagety vymazané smetanou přidejte bohatou porci pečené zeleniny a rukoly.

6. Bagetu přiklopte a vložte do vyhřátého grilu. Grilujte 1–2 minuty nebo do zlatohnědé barvy.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

1103

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku