Zeleninová polévka s kopřivovými celestýnskými nudlemi
Potřebujete:0,5 lžíce řepkového oleje,1 vejce,1 lžíci sekaných listů kopřiv na jemno, 50g hladké mouky,50ml mléka,sůl,pepř
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 240 kcal,
tuky: 10g, sacharidy: 22g, bílkoviny: 10g
Postup přípravy:
1.Na oleji osmahnete zeleninu nakrájenou na kostičky.Zalijete vlažnou vodou
nebo vývarem,osolíte,opepříte.Přidáte pokrájený jeden stonek libečku a necháte
krátce povařit – asi 5 min.
2.Když zelenina změkne,přidáte pokrájené lístky libečku a lžičku másla pro
zjemnění chuti.
3.Do mléka přidáte mouku,vejce a připravíte palačinkové těsto.Do osoleného,
opepřeného těsta opatrně vmícháte nasekanou kopřivu.Z vajec,hladké mouky a
mléka uděláte „palačinkové” těsto,přidáte do něj sůl,pepř,majoránku,oregáno
a rozmačkaný česnek.Na trošce oleje si usmažíte české tortilly.
4.Na pánvi s minimem oleje opečete palačinku z obou stran.Sundáte na prkénko,
srolujete a necháte vychladnout.Nakonec srolovanou palačinku pokrájíte na
tenké proužky a vzniknou nám polévkové nudle.
5.Polévku servírujete na talíř a vložíte celestýnské nudle.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
613
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný