Zapečený květák s mletým masem

Zapečený květák s mletým masem

Potřebujete:500g mletého hovězího masa,100g mrkve,200g cukety, 50g cibule,80g rajčat,3 stroužky česneku,1kg květáku,100g strouhaného sýra,50ml smetany,1 lžíci hladké mouky,provensálské koření,zelenou petrželku,pepř,sůl

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 360 kcal,
tuky: 13g, sacharidy: 45g, bílkoviny: 21g

Postup přípravy:

1.Očištěný,omytý a na menší kousky pokrájený květák krátce povařte.
Neměl by být příliš měkký.

2.Mezitím si očistěte a omyjte ostatní zeleninu.Cibuli nakrájejte
na proužky,mrkev,cuketu a rajče na kostky.

3.Na pánvi si rozehřejte 20g oleje a opečte na něm mleté maso.Pak
přidejte připravenou zeleninu,prolisovaný česnek,provensálské ko-
ření,petržel,sůl a pepř.

4.Uvařte si smetanovou omáčku.V kastrůlku ohřejte smetanu,přidejte
hladkou mouku a společně provařte do krémové konzistence.

5.Masovou směs přendejte do zapékací formy,na ni rozložte povařený
květák,posypte strouhaným sýrem a přelijte smetanovou omáčkou.
Zapékejte ve vyhřáté troubě asi 30 minut při teplotě 175 °C.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

 

3565

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku