Žampiony Portobello plněné mozzarellou a paprikou
Potřebujete: 6 hlaviček žampionů Portobello, 80 g mozzarelly, 150 g červené papriky, 50 g černých oliv bez pecky, sůl, pepř. Na marinádu: 50 ml olivového oleje, 50 ml balsamikového octa.
Recept pro 3 osoby.
1 porce obsahuje = 248 kcal,
tuky: 26 g, sacharidy: 9 g, bílkoviny: 6,5 g
Postup přípravy:
1. Houby očistěte a na vrcholu hlavičky seřízněte, aby se nepřeklápěly, a rozprostřete na pekáček, který jste si vyložili pečicím papírem. Vnitřky hlaviček pokapejte polovinou marinády – olejem smíchaným s balzamikovým octem.
2. Papriku nakrájejte na podélné proužky a nasucho opečte na pánvi.
3. V misce smíchejte mozzarellu nakrájenou na kostičky s kostičkami z upečené papriky a olivami nakrájenými na plátky. Přidejte sůl, pepř a druhou polovinu marinády. Náplň promíchejte a rozdělte do připravených žampionů.
4. Pečte v rozehřáté troubě na 190 °C po dobu 15 minut.
Tip: Podávejte se zeleninovým salátem.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1831
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný