Základní kuřecí prsa – kuřecí steak
Potřebujete:2 kuřecí prsa(kůže nebo bez kosti,bez kůže),4 lžíce másla(rozdělené použití), 1 čajovou lžičku provensálského koření nebo sušené bazalky,sůl a pepř podle huti, 1 stroužek česneku oloupaný a nakrájený,pro dokončování volitelně)
Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 190 kcal,
tuky: 12g, sacharidy: 2g, bílkoviny: 18g
Postup přípravy:
1.Sous vide lázeň předehřejte na 63,5 °C.
2.Dejte 2 kuřecí prsa do malého (cca litr) vakuovacího sáčku.Přidejte máslo,sůl,pepř
a bylinky a vakuové těsnění.Nechte vařit alespoň po dobu 1 hodiny,max. 3 h.
3.Rozpusťte zbývající máslo na pánvi přes středně vysoké teplo;přidejte stroužek
česneku,pokud máte tuto chuť rádi.Kuřecí prsa po dobu asi 45 až 60 sekund opečte
na každé straně do krásné barvy kuřecího steaku.Můžete použít sous vide kuře,kuřecí
prsa nebo jakoukoliv část kuřete přímo ze sáčku na kuřecí salát,plátek na kuřecí
sendviče,přidejte do polévky nebo salátu Caesar a do mnoha dalších pokrmů.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
5355
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný