Vločková kaše pro zvýšení proteinové hodnoty snídaně

Vločková kaše pro zvýšení proteinové hodnoty snídaně

Potřebujete:75g ovesných vloček,2 vejce,120ml mléka,5g lněného semínka,1 lžičku skořice, 1 banán.

Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 296 kcal,
tuky: 10 g, sacharidy: 38 g, bílkoviny: 14 g

Postup přípravy:

1. Do kastrůlku nasypejte vločky, zalijte mlékem, přidejte vejce, lněné semínko a skořici. Při středně vysoké teplotě, za občasného míchání, vařte asi 5 minut. Potom by měla mít kaše svou obvyklou konzistenci.

2. Banán oloupejte, nakrájejte na kolečka a do připravené kaše vmíchejte 3⁄4 připravené porce. Servírujte do misky a na ozdobu přidejte zbytek banánu. Můžete přidat i oříšky podle vlastní chuti.

Tip: Takto připravená kaše vám dodá vysokou dávku proteinu pro nastávající vytrvalostní výkon.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

774

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku