Vliv „low carb“ diety na krevní tlak

Vliv „low carb“ diety na krevní tlak

Britští vědci provedli další výzkum zaměřený na nízkosacharidovou "low carb" dietu. Zjistili, že tento typ stravování přináší lidem s diabetem 2. typu významné zlepšení krevního tlaku a snížení kardiovaskulárních rizik.

Do britské studie bylo zapojeno 154 lidí s diabetem 2. typu nebo s vysokým rizikem diabetu 2. typu. Vědci u nich zpětně analyzovali všechny zdravotní údaje na základě jejich stravování. Studie probíhala dva roky a jejím cílem byla přesná analýza změn zdravotního stavu u lidí stravujících se „low carb“. Díky tomu vědci odhalili, že u účastníků výzkumu došlo v průběhu sledovaných dvou let k výraznému zlepšení krevního tlaku, přičemž celých 21,5% diabetiků díky nízkosacharidové dietě snížilo množství léků na krevní tlak. Účastníci výzkumu si rovněž pochvalovali, že během diety zhubli a měli stabilnější hladinu glykemie. Vědci nyní hodlají ve zkoumání pozitivních účinků nízkosacharidové diety pokračovat a doufají, že by do studie mohli zapojit ještě více diabetiků.

Zdroj: www.diabetes.co.uk

1101

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku