Vlámské karbonaden
Potřebujete: 1Kg hovězího masa,1l černého piva,6cibulí,2 krajíce staršího chleba,větvičku tymiánu,bobkový list,Zelenou petrželku,2 lžíce hladké mouky,2 lžíce cukru,2 lžíce plnotučné hořčice,2 lžíce octu,50g másla,pepř,sůl
Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 490 kcal,
tuky: 20g, sacharidy: 33g, bílkoviny: 36g
Postup přípravy:
1.Cibuli oloupete a nakrájíte na kolečka.Rozehřejete máslo,položíte na něj plátky masa a z obou stran osmahnete.
2.Maso vyjmete z pánve a do tuku dáte osmahnout cibuli dozlatova.Poté cibuli zaprášíte moukou a minutu ji za stálého míchání pražíte.Přidáte černé pivo,mícháte až do doby varu.K pivu přidáte maso,koření,bylinky,cukr,ocet,pepř a sůl.Hrnec přiklopíte pokličkou a 2 hodiny necháte pokrm nerušeně dusit.
3.Poté sejmete poklici,na dušený pokrm položíte 2 kousky staršího chleba,předem namazanéhořčicí,hrnec přiklopítepoklicí a dáte ještě na 1 hodinu dusit.
4.V Belgie jsou nejoblíbenější přílohou dvakrát smažené hranolky (fritkot),ale podávat můžete s vařeným bramborem.Místo chleba můžete použít 2 ks bílých toastů,předem opečených.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
826
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný