Vepřové maso s řapíkatým celerem

Vepřové maso s řapíkatým celerem

Potřebujete:400 g vepřového masa z kýty,1 lžíce sádla,2 lžíce na plátky krájeného řapíkatého celeru,2 lžíce nakrájené jarní cibulky.Zálivka: 1 lžička octa,3 lžíce oleje.Zálivka:1 lžička sójové omáčky,4 lžíce vývaru, 1 lžíce dezertního vína (sherry),1 lžíce škrobu rozmíchaného v troše vody

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 320 kcal,
tuky: 25g, sacharidy: 3g, bílkoviny: 19g

Postup přípravy:

1.Maso nakrájíme,osolíme a zprudka osmahneme na sádle v rozpáleném woku.
Vyjmeme a uchováme ho v misce s pokličkou, aby nevychladlo.

2.Do horkého sádla vhodíme řapíkatý celer a cibulku,za stálého obracení
krátce orestujeme.

3.Nyní do woku vrátíme již předpřipravené maso a společně na prudkém
plameni promícháme a za stálého obracení pár minut opékáme. Stáhneme
plamen pod wokem a směs zalijeme připravenou a dobře rozmíchanou zálivkou.

4.Po dobu tří minut prohříváme a poté servírujeme do nahřátých talířů,nebo
misek.Jako přílohu můžeme zvolit dušenou rýži.

 

3769

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku