Vepřové maso s exotickým ovocem
Potřebujete: 1 mango (cca 300g), 2 karamboly (jedna cca 200g), 200g zelené kapie, 450g libového vepřového masa, 1 větší červenou cibuli, 1 stroužek česneku, 1 čajovou lžičku Worchestrové omáčky,1 čajovou lžičku hořčice, 1 lžíci chilli omáčky, 1 lžíci řepkového oleje, 60 g pomerančové marmelády, 60 ml koncentrátu pomerančové šťávy, sůl, čerstvě namletý pepř podle chuti, 1 kaktusový fík (opuncie)
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 229 kcal,
tuky: 23g, sacharidy: 12g, bílkoviny: 21g
Postup přípravy:
1. Ovoce a zeleninu důkladně omyjte a očistěte. Mango,karambolu, kaktusový fík, cibuli i papriku nakrájejte na větší části. Maso naporcujte na kostky vhodné
na grilování.
2. Z ostatních přísad (pomerančové šťávy, marmelády, prolisovaného česneku, omáčky, oleje i hořčice) si připravte marinádu. Všechny suroviny do ní naložte a nechte
nejméně hodinu uležet.
3. Potom začněte maso, ovoce a zeleninu postupně napichovat na namočené dřevěné špízy. Suroviny různě střídejte.
4. Připravené špízy můžete na 8–10 min. ogrilovat. Během grilování je pravidelně otáčejte, aby se opekly ze všech stran.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
475
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný