Mlsejte zdravě: Připravte si skvělé ovesné vločky do skleničky, prospívají zdraví
Vepřové kostky s dýní a baby špenátem
Suroviny: 600 g vepřového masa (plec, kýta nebo kotleta), 240 g lístků baby špenátu, 1 a 1/2 větší cibule, 400 g dýně Hokkaidó, 1/2 malé chilli papričky, 2 stroužky česneku, bobkový list, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, 300 ml zeleninového vývaru, lžíce hladké mouky, sůl
celkem: 4 porce;
na 1 porci 353 kcal; 8,9 g bílkovin; 8,8 g tuků; 14,1 g sacharidů
Postup:
- Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka a nakrájíme ji na menší kostky. Maso očistíme a nakrájíme na kostky.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na oleji zesklovatíme. Přidáme a orestujeme maso.
- K masu přidáme bobkový list, chilli papričku zbavenou semínek a nasekanou nadrobno, na plátky nakrájený česnek a dýni. Vše krátce za stálého míchání orestujeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
- Mezitím si na oleji orestujeme do tmavší barvy mouku. Když je maso měkké, přidáme k němu takto připravenou jíšku a omyté lístky baby špenátu a dusíme vše ještě asi 10 minut. Dle chuti dosolíme.
Mgr. Marcela Floriánková
605
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný