Vepřové kostky s dýní a baby špenátem

Vepřové kostky s dýní a baby špenátem

Suroviny: 600 g vepřového masa (plec, kýta nebo kotleta), 240 g lístků baby špenátu, 1 a 1/2 větší cibule, 400 g dýně Hokkaidó, 1/2 malé chilli papričky, 2 stroužky česneku, bobkový list, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, 300 ml zeleninového vývaru, lžíce hladké mouky, sůl

celkem: 4 porce;

na 1 porci 353 kcal; 8,9 g bílkovin; 8,8 g tuků; 14,1 g sacharidů

Postup:

  1. Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka a nakrájíme ji na menší kostky. Maso očistíme a nakrájíme na kostky.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a na oleji zesklovatíme. Přidáme a orestujeme maso.
  3. K masu přidáme bobkový list, chilli papričku zbavenou semínek a nasekanou nadrobno, na plátky nakrájený česnek a dýni. Vše krátce za stálého míchání orestujeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
  4. Mezitím si na oleji orestujeme do tmavší barvy mouku. Když je maso měkké, přidáme k němu takto připravenou jíšku a omyté lístky baby špenátu a dusíme vše ještě asi 10 minut. Dle chuti dosolíme.

 Mgr. Marcela Floriánková

605

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku