Vepřová panenka plněná sušenými rajčaty
Suroviny: 700 g vepřové panenky, pár čerstvých špenátových lístků, 70 g sušených rajčat v oleji, 50 ml oleje ze sušených rajčat, 3 stroužky česneku, mletá paprika sladká ,špetka soli a pepře, 500 g cherry rajčat, 1 střední cuketa.
Recept pro 5 osob
1 porce obsahuje 315 kcal,
tuky: 29 g, sacharidy: 6 g, bílkoviny: 19 g
Postup přípravy:
1. Panenku zbavíme tuku,omyjeme a podélně rozkrojíme tak,aby po rozklopení vznikl větší rovnoměrný řízek.
2. Sušená rajčata nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a jemně utřeme.
3. Panenku z vnitřní strany osolíme a opepříme, naskládáme na ní lístky špenátu, sušená rajčata a česnek. Panenku dobře srolujeme a upevníme párátky nebo jehlami. Závitky naskládáme do misky a zalijeme olivovým olejem ze sušených rajčat. Necháme v lednici marinovat přes noc.
4. Předehřejeme troubu na 200 °C. Panenku vytáhneme z marinády a posypeme sladkou paprikou. Pak panenku zprudka opečeme i s marinádou na pánvi ze všech stran,aby se maso zatáhlo a uvnitř zůstalo šťavnaté.
5. Na plech nebo do pekáče vystlaného pečícím papírem dáme opečené maso a zalijeme ho výpekem. Pečeme cca 15 minut. Pak vytáhneme maso z trouby a necháme ještě alespoň 5 minut odpočinout, teprve poté nakrájíme na plátky.
6. Mezitím na trošce olivového oleje ze sušených rajčat opečeme cherry rajčata rozpůlená na poloviny a plátky cukety.
Tip: Podáváme s nadrobno nakrájenými novými bramborami, upečenými i se slupkou se solí a tymiánem a k tomu opečená cherry rajčata a cuketu.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
2710
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný