Vařené brambory v koprové omáčce
Potřebujete:1kg brambor,1/2l podmáslí,1 lžíci hladké mouky,1 lžičku cukru,Sůl, plátek másla,1 lžíci octa,1 žloutek,svazek čerstvého kopru
Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 200 kcal,
tuky: 6g, sacharidy: 33g, bílkoviny: 6g
Postup přípravy:
1.Uvařené brambory ve slupce necháte vychladnout a poté je nakrájíte na centimetrová kolečka.
2.Podmáslí ohřejete v hrnci na mléko(tzn. s dvojitým dnem),nebo podmáslí zahřejete ve vodní
lázni.Přidáte hladkou mouku a mícháte tak dlouho,dokud omáčka nezačne houstnout.Ochutíte ji
cukrem,solí a octem.V horké omáčce rozpustíte plátek másla,přidáte jemně nasekaný kopr a
zjemníte ji přidáním žloutku,který do omáčky zašleháte.
3.K omáčce přidáte brambory a společně zahřejete.Servírujete v hlubokých miskách,jako bezmasé
jídlo a kdo chce,může si do talíře přidat rozpůlené vařené vejce.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1392
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný