Vánoční nepečený koláč

Vánoční nepečený koláč

Potřebujete:200g datlí Medjool,1 hrnek kokosového oleje,2 hrnky mletých mandlí, 1⁄2 hrnku javorového sirupu,1⁄4 lžičky soli,3⁄4 lžičky muškátového oříšku, 2 lžičky skořice,1 lžičku mletého zázvoru,1⁄2 lžičky vanilkového extraktu (vanilkový lusk),kůru z 1 pomeranče,kůru z 1 citronu,1⁄2 hrnku kokosové moučky, 1 hrnek sekaných vlašských ořechů,3⁄4 hrnku sekaných lískových oříšků,nebo madlí, 1 hrnek rozinek,1 hrnek sušených brusinek,3⁄4 hrnku sekaných sušenýchmeruněk, 1 hrnek sušených nasekaných fíků

Recept na 18 kousků.
1 porce obsahuje = 296 kcal,
tuky: 27g, sacharidy: 20g, bílkoviny: 4 g

Postup přípravy:

1.V mixéru rozmixujte olej,sirup,datle,koření sůl a mandle.

2.Ostatní ingredience – sekané oříšky i sušené ovoce smíchejte v míse
a přidejte směs z mixéru.Vše dobře promíchejte.Chvíli to trvá,než se
všechny složky k sobě spojí.

3.Připravte si formu o velikosti 20x20cm a do ní směs přesypte.Těsto
rovnoměrně rozprostřete po celé ploše plechu a uhlaďte.Pro tuto práci
je vhodná silikonová stěrka,která se nelepí.

4.Formu přikryjte folií a dejte na chladné místo odpočinout alespoň na
12 hodin.V chladnu koláč vydrží velice dlouho.Před podáváním ho můžete
na ozdobu pocukrovat moučkovým cukrem nebo posypat kakaovým práškem.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

1227

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku