Vajíčkový letní salát s ředkvičkami a kedlubnou

Vajíčkový letní salát s ředkvičkami a kedlubnou

Potřebujete: 4 vejce, 2 svazky ředkviček, polníček, salátovou okurku, ledový salát, jarní cibulky, kedlubnu. Na zálivku: olivový olej, šťávu z citronu, 1 lžičku dijonské hořčice, cibuli šalotku, mořskou sůl, pepř

Postup přípravy:

Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. Dvě vejce rozkrájejte na menší kousky a zbylá dvě na měsíčky (využijete na ozdobení salátu). Zeleninu nakrájejte nadrobno, kedlubnu na tenké proužky, saláty natrhejte, z jarní cibulky nakrájejte jen nať. Vše smíchejte do salátové mísy a ochuťte zálivkou, kterou jste si připravili smícháním olivového oleje, šťávy z citronu, dijonské hořčice, nadrobno nakrájené šalotky a dochuťte solí a pepřem. Na závěr ozdobte měsíčky vajíček.

Zdroj: NATURHOUSE

753

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku