Ukrajinský boršč
Potřebujete: 750 hovězího předního masa, 300 g vepřového plecka, 300 g uzeného vepřového masa, hovězí kosti na vývar, 300 g hlávkového zelí, 300 g červené řepy, 300 g brambor, 100 g slaniny, kořenová zelenina (po 100 g mrkve, celeru, petržele), 4 rajčata, 2 cibule, 1 citrón, koření (černý pepř, nové koření,bobkový list), 250 g kysané smetany, špetka mleté sladké papriky, sůl, pepř.
Recept pro 10 osob.
1 porce obsahuje = 500 kcal,
tuky: 35 g, sacharidy: 18 g, bílkoviny: 29 g
Postup přípravy:
1. Všechno maso i s kostmi uvaříme ve velkém hrnci v dostatečném množství vody, kterou osolíme a přidáme veškeré koření.
2. Měkké maso vyjmeme, kosti odstraníme, vývar přecedíme. Do vývaru vložíme oloupanou a na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, červenou řepu, brambory a kostičky předem orestované slaniny se špetkou mleté papriky. Přidáme nakrájené zelí, rajčata, cibuli a společně povaříme. Nyní přidáme nakrájené veškeré vařené maso,dochutíme citrónovou šťávou, solí a špetkou cukru.
3. Boršč servírujeme na stůl s miskou kysané smetany. Každý si ji přidá podle své chuti do talíře sám.
1898
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný