Tvarohový dort s jahodami a borůvkami
Na těsto potřebujete: 200 g mandlové mouky,1⁄4 hrnku práškového sladidla,1 lžičku skořice, 6 lžic másla. Na náplň: 250 g Philadelphia sýra,1 vaničku tučného tvarohu, 1⁄2 hrnku práškového sladidla, 5 velkých vajec, lžičku vanilkového extraktu. Na ozdobu :300 g jahod, 200 g borůvek, 1 balíček želatiny,1 lžíce práškového sladidla
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 478,6 kcal,
tuky: 17 g, sacharidy: 14 g, bílkoviny: 42,3 g
Postup přípravy:
1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Máslo necháme v pokojové teplotě změknout, dobře ho rozmícháme a poté do něj postupně zapracováváme mandlovou mouku, sladidlo a skořici.
2. Dobře promíchanou směs rozprostřeme do pečicím papírem vyložené formy, prsty směs vymačkáme až do krajů formy a vytvoříme asi 2 cm vysoký okraj. Poté směs necháme asi 20 minut vychladit.
3. Ve větší míse umixujeme dohromady Philadelphii, tvaroh, vejce, sladidlo a vanilkový extrakt. Směs nalijeme do těstem vyložené formy a pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut, dokud nejsou
okraje zlatavé a střed není zcela pevný (můžeme zkusit špejlí,je-li koláč hotov).
4. Jahody nakrájíme na plátky a poklademe koláč spirálovitě od krajů do středu, posypeme borůvkami. Želatinu připravíme podle návodu,potřeme ovoce a necháme ztuhnout.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
2750
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný