Dýně jako všelék? Vyzkoušejte ji v koláči s tvarohem, který je vhodný i pro diabetiky!
Toust s treskou a ovocem
Potřebujete: 450g filé z tresky, 10g rostlinného oleje, sůl, pepř, chilli koření, 100g červeného zelí,1 avokádo, 200g tropického ovoce (mango, ananas, papáju...), 1 červenou kapii, 5 stonků koriandru,2 lžíce limetkové šťávy, 4 celozrnné sendvičové bulky
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 376 kcal,
tuky: 10,5g, sacharidy: 39,5g, bílkoviny: 38g
Postup přípravy:
1. Do misky si připravte omyté,nakrájené ovoce spolu s nakrájenou paprikou (vše na malé kousky – asi 0,5 cm). Přidejte nasekaný koriandr, sůl, limetkovou šťávu a nechte uležet.
2. Červené zelí nastrouhejte najemno a v ruce promačkejte, aby nebylo tak tvrdé. Avokádo oloupejte, zbavte pecky a nakrájejte na tenké plátky.
3. Jednotlivé porce tresky osolte a okořeňte pepřem a chilli podle vlastní chuti. Na pánvi dostatečně rozehřejte olej a tresku opečte z obou stran.
4. Rozehřejte si troubu na 200 °C. Rozkrojte bulky na polovinu a vydlabejte z nich vždy polovinu těsta – vytvoříte si prostor pro naplnění. Potom rozložte bulky na pečicí papír na plech a pečte asi 5 minut.
5. Každou polovinu bulky naplňte krouhaným zelím, na něj dejte opečenou rybu, ovocný salát a ozdobte plátky avokáda.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
307
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný