Tofu pomazánka

Tofu pomazánka

Potřebujete: 1 zauzené tofu, 0,5 kostky zeleninového vývaru, 1 cibuli, olivový olej, 2 stroužky česneku, pažitku, sůl, pepř

Postup přípravy:

1. Na trošce olivového oleje orestujte nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova.

2. Přidejte na kostičky nakrájené tofu a také orestujte dozlatova.

3. Zalijte 100 ml zeleninového vývaru a 5 minut duste.

4. Vzniklou směs rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte prolisovaným česnekem, pažitkou a podle chuti solí a pepřem.

5. Pomazánku natírejte na celozrnné pečivo nebo plátky okurky.

Tip: Nejlépe chutná druhý den.

Ostřejší varianta: Kdo má rád ostřejší verzi, může místo pažitky použít čerstvou chilly papričku.

Zdroj: NATUREHOUSE

1218

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku