Tofu pomazánka
Potřebujete: 1 zauzené tofu, 0,5 kostky zeleninového vývaru, 1 cibuli, olivový olej, 2 stroužky česneku, pažitku, sůl, pepř
Postup přípravy:
1. Na trošce olivového oleje orestujte nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova.
2. Přidejte na kostičky nakrájené tofu a také orestujte dozlatova.
3. Zalijte 100 ml zeleninového vývaru a 5 minut duste.
4. Vzniklou směs rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte prolisovaným česnekem, pažitkou a podle chuti solí a pepřem.
5. Pomazánku natírejte na celozrnné pečivo nebo plátky okurky.
Tip: Nejlépe chutná druhý den.
Ostřejší varianta: Kdo má rád ostřejší verzi, může místo pažitky použít čerstvou chilly papričku.
Zdroj: NATUREHOUSE
1218
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný