Tilápie s lískovými ořechy a petrželkou

Tilápie s lískovými ořechy a petrželkou

Potřebujete: 4 filety tilápie, 3 lžíce olivového oleje, 1/3 hrnku lískových ořechů, 1/4 hrnku najemno nasekané petrželky, malá šalotka, 2 lžičky citronové kůry, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 a 1/2 lžičky citrónové šťávy.

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 262 kcal,
tuky: 15g, sacharidy: 3,3g, bílkoviny: 30,2g

Postup přípravy:

1. Předehřejte troubu na 230 °C. Větší pečicí plech vyložte folií a potřete 1 lžící oleje. Ryby vyjměte z chladničky a nechte asi 15 minut stát,aby získaly pokojovou teplotu.

2. Mezitím si nasekejte lískové ořechy nahrubo, šalotku očistěte a nasekejte nadrobno, stejně tak petrželku. Smíchejte ořechy, šalotku,petrželku, citronovou kůru, lžíci oleje, sůl a pepř v malé misce.

3. Když mají ryby pokojovou teplotu, po obou stranách filety osušte ubrouskem a položte je na připravený plech. Potřete obě strany ryb citronovou šťávou a olejem, jemně posolte a opepřete. Posypejte rovnoměrně připravenou ořechovou směsí a přitlačte směs tak, aby se přilepila.

4. Pečte asi 10–15 minut.

Tip:Podávejte se zeleninovým salátem,nebo hnědou rýží.

514

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku