Ideální cukroví pro diabetiky? Mrkvánky s ořechovou náplní nebo povidly
Tilápie s lískovými ořechy a petrželkou
Potřebujete: 4 filety tilápie, 3 lžíce olivového oleje, 1/3 hrnku lískových ořechů, 1/4 hrnku najemno nasekané petrželky, malá šalotka, 2 lžičky citronové kůry, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 a 1/2 lžičky citrónové šťávy.
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 262 kcal,
tuky: 15g, sacharidy: 3,3g, bílkoviny: 30,2g
Postup přípravy:
1. Předehřejte troubu na 230 °C. Větší pečicí plech vyložte folií a potřete 1 lžící oleje. Ryby vyjměte z chladničky a nechte asi 15 minut stát,aby získaly pokojovou teplotu.
2. Mezitím si nasekejte lískové ořechy nahrubo, šalotku očistěte a nasekejte nadrobno, stejně tak petrželku. Smíchejte ořechy, šalotku,petrželku, citronovou kůru, lžíci oleje, sůl a pepř v malé misce.
3. Když mají ryby pokojovou teplotu, po obou stranách filety osušte ubrouskem a položte je na připravený plech. Potřete obě strany ryb citronovou šťávou a olejem, jemně posolte a opepřete. Posypejte rovnoměrně připravenou ořechovou směsí a přitlačte směs tak, aby se přilepila.
4. Pečte asi 10–15 minut.
Tip:Podávejte se zeleninovým salátem,nebo hnědou rýží.
514
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný