Teplý salát z čínského zelí

Teplý salát z čínského zelí

Potřebujete:1 malou hlávku čínského zelí,4 lžíce sezamového oleje (možno použít i slunečnicový),4 stroužky česneku,½ lžičky drobně krájeného čerstvého zázvoru,sůl,sečuánský pepř,nať jarní cibulky

Recept pro 2 osoby.
1 porce obsahuje = 240 kcal,
tuky: 20g, sacharidy: 11g, bílkoviny: 5g

Postup přípravy:

1.Hlávku zelí rozdělíme na jednotlivé listy a ty nakrájíme na čtverce.
Propláchneme pod teplou vodou a necháme odkapat.

2.Oloupaný česnek a zázvor drobně pokrájíme a krátce zahřejeme ve woku
v horkém sezamovém oleji.Přidáme listy zelí,zalijeme malým množstvím
vody a osolíme.Dusíme cca 8 minut,dokud čínské zelí nezměkne a nepočne
sklovatět.

3.Salát ochutíme špetkou sečuánského pepře a ještě teplý ho servírujeme
v malých miskách.Před podáváním posypeme nakrájenou natí jarní cibulky.

Tip:Salát můžeme připravit i v pikantní verzi s chilli papričkami a sójovou omáčkou.
Pro vydatnější variantu do salátu nakrájíme tofu.

Více receptů na www.diarecepty.cz

1731

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku