10 tipů na zlepšení metabolismu
Všichni to dobře známe. Někdo se „cpe“ od rána do večera, sní, co potká a NIC. Tedy nic nepřibere. Někdo jiný se jenom podívá na rohlík a přibere dvě kila….
zobrazit celé >Všichni to dobře známe. Někdo se „cpe“ od rána do večera, sní, co potká a NIC. Tedy nic nepřibere. Někdo jiný se jenom podívá na rohlík a přibere dvě kila….
zobrazit celé >Sladidel více i méně používaných k ochucování pokrmů a nápojů v našich podmínkách je hodně. Postupně budeme jednotlivé zástupce přidávat, aby vznikl ucelený přehled sladidel od A do Z.
zobrazit celé >Speciální „dia výrobky“ nejsou pro diabetiky nezbytné. Diabetik nepotřebuje diavýrobky ani diapotraviny ke svému plnohodnotnému životu. Stačí, když si na konzumované potravině nebo nápoji přečte složení, hlavně obsah sacharidů a…
zobrazit celé >Jsou svačiny důležitou součástí jídelníčku? Je dobré je pravidelně dopřát nebo by naopak bylo vhodné, zcela je vyřadit? Pojďme se na problematiku svačin podívat.
zobrazit celé >Glykemický index (GI) definuje schopnost sacharidů zvýšit hladinu glukózy v krvi. Zvýšení glykemie provokuje slinivku břišní k vyplavení hormonu inzulinu. Čím více hladina cukru po jídle stoupne, tím je třeba více…
zobrazit celé >Většina diabetiků denně konzumuje potraviny, u kterých si umí spočítat sacharidové jednotky. V dnešní době se stále rozšiřuje nabídka potraviny, včetně méně známých druhu, a diabetici si někdy nejsou jistí jejich…
zobrazit celé >Sladká chuť je pro většinu lidí chuť příjemná, ale pro nemocné s diabetem jsou sladkosti zapovězeny. Touha po nich je však veliká, není divu, že je vyvíjeno mnoho úsilí, nahradit cukr…
zobrazit celé >Jak pacient zjistí, kolik sacharidů obsahuje zvolená porce jídla? Složené sacharidy jsou pro člověka nejdůležitějším zdrojem energie. Tvoří významnou součást naší stravy. Běžně se setkáváme s následujícími přesnými i méně…
zobrazit celé >