Studená polévka z pečené řepy

Studená polévka z pečené řepy

Potřebujete: 500 g vcelku pečené řepy, 1 ks salátová okurka, 2 ks vejce vařená natvrdo, 2 ks jarní cibulka i s natí, 200 ml smetany nebo kefíru, čerstvá nať kopru, ocet, med (alternativní sladidlo), sůl.

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 220 kcal,
tuky: 12 g, sacharidy: 21 g, bílkoviny: 8 g

Postup přípravy:

1. Pečenou a oloupanou řepu nakrájíme na nudličky, zrovna tak oloupanou salátovou okurku. Přidáme kysanou smetanu, nasekaná vejce, jemně nakrájenou cibulkovou nať.

2. Nakonec ochutíme solí, octem, popř. medem. Dobře promícháme a povrch polévky posypame nadrobno nakrájenou natí kopru a necháme nejméně hodinu vychladit.

 

479

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku