Studená polévka z červené řepy
Potřebujete:4 kusy řervené řepy,2 velké brambory,2 větší čevené cibule, 2 lžičky čerstvého rozmarýnu,olivový olej,sůl,1l zeleninového vývaru, 2 lžíce hořčice,kysanou smetanu
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 301 kcal,
tuky: 6,5g, sacharidy: 40g, bílkoviny: 6,5g
Postup přípravy:
1.Zeleninu pokrájenou na větší kostky promíchejte s rozmarýnem a olejem.
Rozložte na plech na pečicí papír a vložte do vyhřáté trouby na 180 °C.
Pečte asi 20 minut.
2.Připravte zeleninový vývar.
3.Upečenou zeleninu rozmixujte v mixéru,přidejte hořčici,koření a zeleninový
vývar.Mixujte,dokud není vše rozmixované do hladka.
4.Na talíři přidejte lžičku kysané smetany.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
461
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný