Studená polévka z červené řepy

Studená polévka z červené řepy

Potřebujete:4 kusy řervené řepy,2 velké brambory,2 větší čevené cibule, 2 lžičky čerstvého rozmarýnu,olivový olej,sůl,1l zeleninového vývaru, 2 lžíce hořčice,kysanou smetanu

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 301 kcal,
tuky: 6,5g, sacharidy: 40g, bílkoviny: 6,5g

Postup přípravy:

1.Zeleninu pokrájenou na větší kostky promíchejte s rozmarýnem a olejem.
Rozložte na plech na pečicí papír a vložte do vyhřáté trouby na 180 °C.
Pečte asi 20 minut.

2.Připravte zeleninový vývar.

3.Upečenou zeleninu rozmixujte v mixéru,přidejte hořčici,koření a zeleninový
vývar.Mixujte,dokud není vše rozmixované do hladka.

4.Na talíři přidejte lžičku kysané smetany.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

461

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku