Štědrovečerní pečený pstruh místo kapra
Potřebujete: pstruhy podle počtu porcí, 2 limetky, čerstvou mátu, bazalku a petržel, koření na ryby (ideálně bez soli), olivový olej
Postup přípravy:
1. Ryby omyjte a očistěte.
2. Potřete je olivovým olejem, pokapejte šťávou z limetek a ochuťte kořením na ryby. Nezapomeňte okořenit i vnitřek ryby.
3. Dovnitř ryby dejte čerstvé bylinky (mátu, bazalku, petržel).
4. Pstruhy pečte na 220 °C v nezakrytém pekáči cca 20–30 minut.
Tip: Jako alternativu k bramborovému salátu můžete vyzkoušet salát z tuřínu. Najdete ho v tomto receptu.
Zdroj: NATURHOUSE
493
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný