Štědrovečerní pečený pstruh místo kapra

Štědrovečerní pečený pstruh místo kapra

Potřebujete: pstruhy podle počtu porcí, 2 limetky, čerstvou mátu, bazalku a petržel, koření na ryby (ideálně bez soli), olivový olej

Postup přípravy:

1. Ryby omyjte a očistěte.

2. Potřete je olivovým olejem, pokapejte šťávou z limetek a ochuťte kořením na ryby. Nezapomeňte okořenit i vnitřek ryby.

3. Dovnitř ryby dejte čerstvé bylinky (mátu, bazalku, petržel).

4. Pstruhy pečte na 220 °C v nezakrytém pekáči cca 20–30 minut.

Tip: Jako alternativu k bramborovému salátu můžete vyzkoušet salát z tuřínu. Najdete ho v tomto receptu.

Zdroj: NATURHOUSE

493

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku