Staročeský hrách s kroupami
Potřebujete: 250 g hrachu, 250 g ječných krup, majoránka, 2 lžíce sádla, sůl, 100 g slaniny
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 55 kcal,
tuky: 24 g, sacharidy: 68 g, bílkoviny: 17 g
Postup přípravy:
1. Hrách přes noc namočíme do studené vody.
2. Druhý den hrách propláchneme vodou, vsypeme do hrnce a poté ve slané vodě se špetkou majoránky uvaříme do měkka.
3. Kroupy uvaříme zvlášť ve slané vodě též do měkka a omastíme je sádlem.
4. Přidáme vařený hrách,promícháme,osolíme a ochutíme vyškvařenou slaninou.
981
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný