Staročeský hrách s kroupami

Staročeský hrách s kroupami

Potřebujete: 250 g hrachu, 250 g ječných krup, majoránka, 2 lžíce sádla, sůl, 100 g slaniny

Recept pro 4  osoby.
1 porce obsahuje = 55 kcal,
tuky: 24 g, sacharidy: 68 g, bílkoviny: 17 g

Postup přípravy:

1. Hrách přes noc namočíme do studené vody.

2. Druhý den hrách propláchneme vodou, vsypeme do hrnce a poté ve slané vodě se špetkou majoránky uvaříme do měkka.

3. Kroupy uvaříme zvlášť ve slané vodě též do měkka a omastíme je sádlem.

4. Přidáme vařený hrách,promícháme,osolíme a ochutíme vyškvařenou slaninou.

981

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku