Špenátový knedlíkový nákyp
Suroviny: 1 bramborový knedlík, 6 vajec, 200 g listového špenátu, 150 ml smetany ke šlehání (33 %), 100 g tvrdého sýra, 100 g kvalitní slaniny, 1 lžíce másla, 2 lžíce strouhanky, slunečnicový olej, sůl, čerstvě mletý pepř
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 50 minut
Náročnost: *
1 porce obsahuje = 442 kcal,
tuky: 27 g, sacharidy: 30 g, bílkoviny: 18 g
Postup přípravy:
1. Formičky na zapékání vymažte máslem.
2. Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte na něm slaninu, poté přidejte špenát a na kostičky pokrájený knedlík.
3. Směs dejte do mísy a promíchejte s vejci, sýrem, strouhankou a osolte a opepřete.
4. Přeneste do formiček a pečte cca 25 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
TIP: Váháte, jakou zakoupit slaninu, aby po ní pokrm krásně voněl? Zkuste Lopenickou slaninu od firmy VOMA. Certifikát KLASA má již od roku 2009.
Zdroj: www.akademiekvality.cz
696
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný