Okurková sezóna v rodině diabetika: Nejlepším způsobem zpracování přebytků jsou kvašáky
Špenátová pomazánka
Potřebujete:200g čerstvých listů špenátu,50g čerstvé petrželky,50g cibule jemně nakrájené,sůl a pepř podle potřeby,300g tvarohového sýra(lučina,žervé), 1 stroužek česneku
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 230 kcal,
tuky: 22,8g, sacharidy: 8,3g, bílkoviny: 5,5g
Postup přípravy:
1.Listy špenátu dobře omyjte,dejte do hlubší mísy a zalijte vroucí vodou.
2 minuty spařte a potom vodu slijte a špenát nechte v cedníku okapat.
Čerstvou petrželku omyjte.
2.Utřete česnek se solí a dobře promíchejte s tvarohovým sýrem.
3.Špenát,petrželku a cibulku nasekejte najemno a vmíchejte ochucený sýr.
Pokud máte rádi jemnou pomazánku,můžete ji nechat našlehat v robotu.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
4088
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný