Špaldový salát s hruškami a gorgonzolou
Hrušky jsou chutným a zdravým ovocem, které bychom bez pochyby měli pravidelně zařazovat do našeho jídelníčku. Nechte se proto inspirovat chutným a jednoduchým receptem na špaldový salát s hruškami.
Suroviny: (pro 4 osoby)
- 60 g sýru Gorgonzola piccante
- 1 lžička bílého vinného octa
- 300 g špaldy
- 1 lžíce medu
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 hrušky
- svazek rukoly
- sůl
- pepř
Postup:
- Opláchněte špaldu a vařte ji v dostatečném množství osolené vody asi 45 minut. Slijte a nechte vychladnout.
- Olivový olej smíchejte s bílým octem, medem, špetkou soli a pepřem a dejte stranou.
- Opláchněte rukolu, osušte a nahrubo natrhejte.
- Gorgonzolu nakrájejte na kostičky.
- Omyjte hrušky, rozkrojte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na tenké měsíčky.
- Ke špaldě přidejte rukolu, plátky hrušky a kousky gorgonzoly, ochuťte předem připravenou zálivkou s medem a servírujte.
869
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný