Špagety alla putanesca
Potřebujete: 400g špaget, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 6 pokrájených filet ančoviček, 400g nakrájených oloupaných sterilovaných rajčat, lžíci oregana, 16 černých oliv,lžíci kapary, bazalku
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 360 kcal,
tuky: 8g, sacharidy: 85g, bílkoviny: 15g
Postup přípravy:
- Špagety uvařte al dente – podle doporučeného návodu a řádně propláchněte.
2. Na pánvi zahřejte olej,přidejte nadrobno pokrájenou cibulku a plátky
česneku a opékejte,dokud cibulka nezměkne.Přidejte ančovičky a opékejte
ještě asi minutu.Potom přidejte kostičky rajčat,oregano,nasekané olivy
a kapary.Mírně podlijte a duste ještě asi 3min.
3. Na talíři servírujte špagety zalité omáčkou a posypané nasekanou bazalkou.
Pokud použijete rajčata čerstvá,odstraňte semínka,slupky,pokrájejte a nechte
okapat šťávu.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
993
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný