Špagetová dýně
Na 4 porce potřebujete: 2 špagetové dýně, 1 kg rajčat, 2 červené papriky, česnek, cibule, 1 lilek, vývar DIETESSE.3, čerstvá bazalka, oregano, sýr do 20 % tuku, olivový olej, sůl, pepř
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 222 kcal,
tuky: 6g, sacharidy: 17g, bílkoviny: 27g
Postup přípravy:
1. Dýně rozpulte a pokapejte olivovým olejem.
2. Pečte je na 200 °C řezem dolů asi 45 minut, dokud nezměknou.
3. Během pečení dýní si připravte omáčku: cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a orestujte na olivovém oleji. Přidejte nakrájené papriky, lilek, rajčata a ochuťte kořením a bylinkami a duste pod pokličkou doměkka, aby zelenina pustila šťávu. Hotovou omáčku můžete rozmixovat.
4. Upečené dýně vidličkou naškrábejte na špagety.
5. Omáčku servírujte na vydlabané dýně a ozdobte strouhaným sýrem do 20 % tuku.
701
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný