Snídaňové muffiny

Snídaňové muffiny

Potřebujete: 200 g špaldové mouky, 1,5 lžičky kypřicího prášku, 1/2 lžičky sody, 3/4 lžíce kurkumy, 1/2 lžičky hořčice,černý pepř, 90 g ovesných vloček, 1/4 lžičky černých sezamových semínek, sůl, 100 g sýra čedar, 75 g čerstvého špenátu, 150 g mrkve, 50 g sekané pažitky, 150 ml podmáslí, 75 ml olivového oleje, 3 vejce, 4 stonky chřestu.

Recept pro 12 kusů.
1 porce obsahuje = 176 kcal,
tuky: 11 g, sacharidy: 17 g, bílkoviny: 8 g

Postup přípravy:

1. Olejem vymažte formičky na muffiny.Troubu předehřejte na 180 °C.

2. Špenát spařte vařící vodou a nechte okapat.Mrkev nastrouhejte a v plátýnku vyždímejte, aby se zbavila co nejvíce vody.

3. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sodu, kurkumu, pepř a sůl. Přidejte špenát, mrkev, pažitku a hořčici.

4. V hrnku smíchejte podmáslí, olej a vejce a přilijte do směsi suchých přísad se zeleninou. Vše řádně promíchejte,aby nezůstala suchá místa jen s moukou.

5. Těsto rozdělte do formiček asi do 3/4 výšky. Na špičku položte vždy 1/3 stonku chřestu, posypte sezamem a dejte muffiny na 20 minut péct (dokud nezískají hnědou barvu a nezačnou se odlupovat od bočních stran).

6. Po dopečení je posypte strouhaným sýrem a nechte asi 10 minut vychladnout.

Tip: Recept na muffiny můžete obměňovat s následujícími přísadami: kozí sýr, červená řepa, lilek, paprika, vlašské ořechy atd.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

1167

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku