Lněné semínko: Spojenec proti parazitům, cholesterolu i při cukrovce. Skvěle chutná v lněném závinu
Snídaňové burritos
Potřebujete: 6 ks celozrnných tortill, 250 g batát, 300 g sterilovaných černých fazolí, 1/4 lžičky kmínu, 1/4 lžičky chilli koření, 6 vaječných bílků, 1 avokádo, 100 g strouhaného sýra, 1/2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř
Recept pro 6 osob.
1 porce obsahuje = 372 kcal,
tuky: 16g, sacharidy: 18g, bílkoviny: 45g
Postup přípravy:
1. Sladké brambory nechte ve slupce uvařit skoro doměkka. Po vychladnutí brambory oloupejte a v mističce rozmačkejte. Odložte stranou.
2. Do větší misky si připravte scezené sterilované fazole, přidejte koření, promíchejte a nechte proležet. Avokádo oloupejte, vyndejte pecku a nakrájejte
na proužky (asi 12 ks).
3. Na pánvi si rozehřejte olej, přidejte vaječné bílky a při střední teplotě občas promíchejte, aby se bílky spojily.
4. Placky položte na plech vyložený pečicím papírem a nechte v troubě 3 minuty prohřát. Potom tortilly rozložte a rovnoměrně na ně naneste vrstvu rozmačkaných
brambor, míchaných bílků, sterilovaných fazolí a na vrch proužky avokáda. Podle chuti směs osolte a opepřete. Nakonec vše posypejte strouhaným sýrem.
5. Pravou a levou stranu torilly ohněte dovnitř a ze shora zarolujte. Srolované tortilly opět položte na plech s pečicím papírem a ještě asi 5 minut zapečte
v troubě, aby se rozehřál i sýr.
Tip: Můžete je jíst samotné nebo doplnit kysanou smetanou či řeckým jogurtem.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
582
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný