Smažená vejce s rajčaty

Smažená vejce s rajčaty

Potřebujete:3 čerstvá vejce,10 ks drobných zralých rajčat,1 lžíce sezamového oleje, špetku himalájské soli

Recept pro 1 osobu.

1 porce obsahuje 240 kcal,
tuky: 18 g, sacharidy: 0,9 g, bílkoviny: 20 g

Postup přípravy:

1.Vajíčka vyklepneme do misky a rozšleháme je.V pánvičce zahřejeme sezamový olej
a usmažíme polotekutou omeletu.Vyndáme ji na talíř a hůlkami roztrháme na větší kousky.

2.V téže pánvičce podusíme rozpůlená malá rajčátka.Osolíme je a podlijeme několika
lžícemi vody.

3.Když se voda téměř vydusí a vznikne nám zahoustlá rajčatová šťáva,přidáme k rajčatům
natrhanou vaječnou omeletu a společně pár minut prohřejeme,aby se do vajec nasála rajčatová
šťáva.Servírujeme v nahřáté misce.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

1073

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku