Smažená vejce s rajčaty
Potřebujete:3 čerstvá vejce,10 ks drobných zralých rajčat,1 lžíce sezamového oleje, špetku himalájské soli
Recept pro 1 osobu.
1 porce obsahuje 240 kcal,
tuky: 18 g, sacharidy: 0,9 g, bílkoviny: 20 g
Postup přípravy:
1.Vajíčka vyklepneme do misky a rozšleháme je.V pánvičce zahřejeme sezamový olej
a usmažíme polotekutou omeletu.Vyndáme ji na talíř a hůlkami roztrháme na větší kousky.
2.V téže pánvičce podusíme rozpůlená malá rajčátka.Osolíme je a podlijeme několika
lžícemi vody.
3.Když se voda téměř vydusí a vznikne nám zahoustlá rajčatová šťáva,přidáme k rajčatům
natrhanou vaječnou omeletu a společně pár minut prohřejeme,aby se do vajec nasála rajčatová
šťáva.Servírujeme v nahřáté misce.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
1073
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný