Mák: Vyzkoušejte modré zlato našich babiček v bezlepkovém koláči s citronovou polevou
Rychlá večeře: Smažená rýže s vejci
Potřebujete: 400 g zbylé vařené rýže, 4 ks jarní cibulky, 3 lžíce podzemnicového nebo sezamového oleje, 3 vajíčka, 3 lžíce sójové nebo ústřicové omáčky, špetka pepře,špetka chilli koření, špetka soli (není nutná)
Recept pro 3 osoby.
1 porce obsahuje = 430 kcal,
tuky: 17 g, sacharidy: 53 g, bílkoviny: 31 g
Postup přípravy:
1. V horké pánvi wok na oleji orestujeme vařenou rýži za stálého míchání ze všech stran.
2. Jakmile začíná rýže lehce hnědnout, přidáme rozšlehaná vejce se sójovou omáčkou, promícháme a necháme je srazit.
3. Přidáme nakrájenou jarní cibulku a společně prohřejeme. Směs rýže a vajec ochutíme pepřem a chilli kořením. Sůl zpravidla není nutná, protože sójová omáčka je slaná sama o sobě.
Tip: Smažená rýže snese i doplnění o zeleninu (hrášek,mrkev,atd.), maso, krevety či uzeninu.
58993
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný