Slávky se zeleninou

Slávky se zeleninou

Potřebujete: 1 kg čerstvých mušlí, 1 větší cibuli,350 g kvalitních loupaných sterilovaných rajčat, 1 chilli papričku, 1 hlavičku česneku, 1 papriku, petrželku

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 445 kcal,
tuky: 6g, sacharidy: 36g, bílkoviny: 38g

Postup přípravy:

1. Mušle důkladně omyjte,očistěte a pod tekoucí studenou vodou odstraňte všechny „vousy“.
Očištěné mušle vložte do vyššího hrnce,zakryjte poklicí a duste asi 5 min.,dokud se
slávky neotevřou.Slijte a vývar si nechte pro další využití.Dalším krokem po uvaření
je vytřídit naopak všechny mušle,které se při vaření neotevřely.

2. Oloupejte,nakrájejte cibulku na nudličky.Česnek oloupejte a nasekejte najemno.Vše
na pánvi s minimem oleje opečte,přidejte pokrájená rajčata a papriku.Zalijte (množství
vývaru pouze pro potopení zeleniny) vývarem z mušlí a duste asi 2 minuty.

3. Potom přidejte uvařené slávky,okořeňte a vývar vyduste.

4. Připravené mušle servírujte a na talíři ozdobte petrželkou.Můžete zakápnout trochou
citronové šťávy.Podávejte s opečenou bagetou.

Více receptů na www.diarecepty.cz.

719

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku