Skaldemanská omeleta s čerstvými houbami
Potřebujete: 3 vejce, 1 lžíce másla, 1⁄4 cibule, 4 velké hříbky, lžíce strouhaného tvrdého sýra, špetka soli a pepře, lístky bazalky.
Recept pro 1 osobu.
1 porce obsahuje = 530,8 kcal,
tuky: 41,5 g, sacharidy: 21,8 g, bílkoviny: 31,3 g
Postup přípravy:
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme,nakrájíme na plátky. Vejce rozmícháme, osolíme a opepříme.
2. Máslo rozpustíme na pánvi, přidámenakrájenou cibuli a opékáme ji, až zesklovatí. Poté k cibuli přidáme houby a orestujeme je doměkka.
3. Přidáme vaječnou směs,ztlumíme plamen a necháme vejce zatáhnout.
4. Když je omeleta téměř hotová, ale vejce na povrchu jsou ještě trochu syrová,zasypeme povrch omelety strouhaným sýrem. Omeletu přeložíme napůl a ještě 3 minuty ji restujeme po jedné a poté
po druhé straně.
Tip: Zdobíme čerstvou bazalkou.
547
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný