Sendvič s kuřecím masem, jogurtovým dipem a chipsy

Sendvič s kuřecím masem, jogurtovým dipem a chipsy

Vnímáte jogurt jen jako ideální přílohu k snídaňovému müsli nebo rychlou svačinku? Omyl, lahodný mléčný produkt můžete použít i k přípravě řady chutných jídel od polévek až po dezerty. Nechte se inspirovat tipy od šéfkuchařů.

Co budete potřebovat?

(2 porce)

sendvič, sandwich

  • 120 g kuřecího masa (prsa)
  • 4 ks toustového chleba
  • 2 vejce
  • 20 g dijonské hořčice
  • 60 g Selského bílého jogurtu Hollandia
  • Rukolu
  • Česnek
  • Sůl
  • Pepř
  • Brambory

Jak na to?

Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme a opečeme. Vejce rozklepneme do tukem vymazané pánve a necháme lehce osmažit, tak aby žloutek zůstal tekutý. Osolíme a opepříme. Toast opečeme na másle dokřupava. Připravíme si jogurtový dip smícháním jogurtu, hořčice a utřeného česneku se solí a pepřem.

Opečený toast pomažeme připraveným dipem, přidáme plátek kuřecího masa, rukolu, vejce. Můžeme znovu přelít dipem a přikryjeme druhým plátkem toastu.

K toustu si připravíme domácí chipsy. Nakrájíme brambory na tenké plátky, osušíme je papírovou utěrkou a poté vložíme do fritézy nebo smažíme na pánvi. Podle chuti osolíme.

Tip: Osmažené vejce můžeme použít i jako ozdobu vršku toustu. Jogurtový dip se skvěle hodí také jako příloha k domácím chipsům.

Zdroj: www.lesensky.cz

900

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku