Sendvič s aioli, avokádem a kozím sýrem
Potřebujete: 8 plátků slaniny, 1/2 šálku kvalitní majonézy, 1/3 šálku sušených rajčat v olivovém oleji, 1 stroužek česneku, 100 g kozího sýra, 1 zralé avokádo, 1/4 červené cibule, 8 krajíců celozrnného chleba, špetka soli a pepře, hrst lístků rukoly.
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 775 kcal,
tuky: 59,5g, sacharidy: 51,1g, bílkoviny: 17,1g
Postup přípravy:
1. Plátky slaniny na teflonové pánvi orestujeme do křupava, přebytečný tuk odstraníme.
2. Avokádo vyjmeme ze slupky, odstraníme semeno a nakrájíme dužinu na tenké plátky. Cibuli očistíme a rovněž nakrájíme na tenké plátky.
3. Aioli připravíme tak, že nejprve okapeme sušená rajčata z oleje, nasekáme je nadrobno a smícháme s majonézou, špetkou soli a pepře a s utřeným stroužkem česneku.
4. Kozí sýr nakrájíme kráječem na sýr na plátky nebo nastrouháme nahrubo.
5. Plátky chleba překrojíme napůl, jednu polovinu potřeme aioli a druhou poklademe kozím sýrem. Na každou polovinu dáme po plátku slaniny, plátky avokáda a cibule a posypeme omytými lístky
rukoly. Obě poloviny spojíme a podáváme co nejdříve.
844
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný