Šalotkové chatney
Potřebujete:400g šalotky,2 lžíce olivového oleje,2 lžíce rozinek,2dcl červeného vína, 1dcl Grenadiny, sůl, pepř
1 sklenice(200ml) obsahuje = 667 kcal,
tuky: 24g, sacharidy: 74g, bílkoviny: 7g
Postup přípravy:
1.Šalotku očistěte a pokrájejte na proužky.
2.Na pánvi rozehřejte olej,přidejte šalotku a za stálého míchání smažte po
dobu asi 1 minuty,nemá dojít ke změně barvy.Přidejte sůl a pepř podle chuti,
dále rozinky,víno a Grenadinu.Přiklopte a poduste ještě 10min.
3.Směs hned naplňte do zavařovací sklenice s obsahem 200g do výšky maximálně
1cm pod okraj.
4.Uzavřete a ihned můžete sterilovat 45min.Při teplotě 100°C.Recept můžete
obměnit použitím letních peckovin s červenou cibulkou.Výborně se hodí jako
doplněk sladkého, ale i slaných uzenin.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
923
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný