Salisburský „steak“ s houbovou omáčkou

Salisburský „steak“ s houbovou omáčkou

Potřebujete: 1 větší cibule, 1/3 hrnku strouhanky, 500 g mletého libového hovězího masa, 3 stroužky česneku, 1 vejce, 1 kostka a 500 ml hovězího vývaru, 2 lžíce kečupu, 2,5 lžičky worcesterské omáčky, 3 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce olivového oleje, 150 g čerstvých hub, 2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, sůl a čerstvě mletý pepř.

Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 286 kcal,
tuky: 25 g, sacharidy: 15 g, bílkoviny: 13 g

Postup přípravy:

1. Polovinu cibule umixujeme dohladka, v míse ji smícháme se strouhankou a necháme chvíli odležet, aby strouhanka nasákla šťávu z cibule.

2. Přidáme maso,1 prolisovaný stroužek česneku, vejce,kostku hovězího bujonu,kečup, 1/2 lžičky worcesterské omáčky a 3 čajové lžičky dijonské hořčice. Směs promícháme a rozdělíme na 4 díly, ze kterých vytvarujeme placky.

3. Rozehřejeme olej, „steaky“ orestujeme po každé straně asi 3 minuty a odložíme stranou.

4. Na stejné pánvi opékáme asi 2 minuty nadrobno nakrájenou polovinu cibule a zbytek prolisovaného česneku. Přidáme na plátky nakrájené houby, které restujeme dozlatova.

5. Přidáme máslo,na kterém orestujeme do světle béžova hladkou mouku. Zalijeme vývarem. Krátce povaříme, vmícháme zbytek hořčice a worcesterské omáčky, osolíme, opepříme.

6. Do omáčky vložíme „steaky“ a vaříme je 5–7 minut. V případě potřeby můžeme omáčku ředit vodou.

Tip: Ideální přílohou jsou fazolové lusky a šťouchané brambory.

4066

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku