Salát z čerstvého špenátu s jahodami a makovým dresinkem
Potřebujete:2 a 1/2 lžíce majonézy,1 a 1/2 lžíce jablečného octa,1 lžíce extra panenského olivového oleje,2 lžičky mletého máku,1 lžička cukru nebo sladidlo,na špičku lžičky soli a čerstvě mletého pepře, asi 150g lístků baby špenátu,1 hrnek jahod,1/4 hrnku plátků mandlí.
Recept pro 4 osoby.
1 porce obsahuje = 154 kcal,
tuky: 13,3g, sacharidy: 7,1g, bílkoviny: 2,5g
Postup přípravy:
1.Smíchejte majonézu,jablečný ocet,olej,mák,cukr či sladidlo,sůl a pepř ve větší misce.
2.Špenát omyjte a osušte,jahody nakrájejte na plátky a smíchejte s dresinkem.
3.Rozdělte na porce a každou posypte plátky mandlí.
438
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný