Mochyně jsou nabité antioxidanty. Jejich konzumace prospěje i diabetikům
Salát s malinovou zálivkou
Potřebujete: 1 šálek na malé kousky nakrájeného špenátu, 1 šálek nakrájeného hlávkového salátu, ¼ šálku nakrájeného červeného zelí, ½ šálku nakrájené červené papriky, ½ nakrájeného rajčete, ¼ šálku cizrny (konzervovanou řádně propláchněte), ½ šálku nastrouhané mrkve, ¼ avokáda nakrájeného na kostičky, 1 lžíce olivového oleje
Ingredience na malinovou zálivku:
½ šálku malin, 3 lžíce balzamika, 1 lžíce neslazeného jablečného džusu, 1 lžička olivového oleje, 1 lžička medu
Postup:
V míse smíchejte špenát, hlávkový salát, zelí, červenou papriku, rajče, cizrnu, mrkev a avokádo. V další misce smíchejte ingredience na malinovou zálivku. Před podáváním zamíchejte dresink do salátu.
Zdroj: NATURHOUSE
622
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný