Salát s kuřecím masem a cizrnou
Potřebujete: 500 g kuřecích prsou,1 ks sterilované cizrny (400 g), 2 lžíce olivového oleje, hrst nasekané čerstvé petrželky, 1 stroužek drceného česneku, 1 hlávkový salát, 1 červenou kapii, 1⁄2 květáku rozděleného na růžičky, 1 svazek ředkviček. Na dresink: 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř
Recept pro 4 osoby
1 porce obsahuje 286 kcal,
tuky: 6 g, sacharidy: 31 g, bílkoviny: 29 g
Postup přípravy:
1. Kuřecí prsa uvařte ve vývaru doměkka a nechte vychladnout. Z cizrny slijte nálev.
2. V misce smíchejte vařené maso nakrájené na kostky, cizrnu, olivový olej, česnek a petrželku. Dochuťte pepřem a solí.
3. Na talíř natrhejte listy hlávkového salátu, na ně rozložte nakrájenou papriku na proužky, čerstvý květák naporcovaný na malé růžičky a ředkvičky rozkrojené na polovinu.
4. Na takto připravený talíř naservírujte masovou směs, pokapejte vše citronovou šťávou, olivovým olejem a můžete ještě dosolit a opepřit.
Tip: Salát je vynikající s čerstvým chlebem.
3367
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný