Salát s kapustou a quinoou

Salát s kapustou a quinoou

Suroviny: 1 vejce, 1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 3 listy hlávkové kapusty, 1/2 šálku quinoy, 1 šálek kuřecího vývaru nebo vývaru z mořských řas, 100 g cherry rajčátek, 1/4 zralého avokáda, špetka soli a čerstvě mletého pepře

  • celkem: 1 porce
  • na 1 porci: 366 kcal; 14 g bílkovin; 21 g tuků; 33 g sacharidů

Postup

  1. Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme 6 minut. Poté vejce vyjmeme a dáme do ledové vody, slijeme a oloupeme.
  2. Quinou namočíme na 10 minut do studené vody. Poté vodu slijeme a quinou pomalu vaříme ve vývaru, dokud se tekutina neodpaří. Velmi mírně osolíme a necháme vychladnout.
  3. Kapustu omyjeme, odstraníme košťály, listy nakrájíme na tenké proužky.
  4. Olej rozpálíme, přidáme utřený česnek a krátce orestujeme. Přidáme kapustu, podlijeme malým množstvím vody a dusíme do poloměkka asi 2-3 minuty, vodu odpaříme. Mírně osolíme a opepříme.
  5. Rajčata nakrájíme na čtvrtiny, avokádo na plátky.
  6. V míse promícháme quinou se zeleninou a ozdobíme plátky vejce.

Mgr. Marcela Floriánková

488

Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno

Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný

Diskuze k článku