Salát s kapustou a quinoou
Suroviny:1 vejce,1 lžíce olivového oleje,1 stroužek česneku,3 listy hlávkové kapusty,1/2 šálku quinoy, 1 šálek kuřecího vývaru nebo vývaru z mořských řas,100g cherry rajčátek,1/4 zralého avokáda,špetka soli a čerstvě mletého pepře
Recept pro 1 osobu
1 porce obsahuje 366 kcal,
tuky: 14 g, sacharidy: 33 g, bílkoviny: 21 g
Postup přípravy:
1.Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme 6 minut.Poté vejce vyjmeme a dáme do ledové vody,slijeme a oloupeme.
2.Quinou namočíme na 10 minut do studené vody.Poté vodu slijeme a quinou pomalu vaříme ve vývaru,dokud se
tekutina neodpaří.Velmi mírně osolíme a necháme vychladnout.
3.Kapustu omyjeme,odstraníme košťály,listy nakrájíme na tenké proužky.
4.Olej rozpálíme,přidáme utřený česnek a krátce orestujeme.Přidáme kapustu,podlijeme malým množstvím vody a
dusíme do poloměkka asi 2-3 minuty,vodu odpaříme.Mírně osolíme a opepříme.
5.Rajčata nakrájíme na čtvrtiny,avokádo na plátky.
6.V míse promícháme quinou se zeleninou a ozdobíme plátky vejce.
Více receptů na www.diarecepty.cz.
403
Zdroj fotografie: Shutterstock, není-li uvedeno
Zdroj informací: archivní číslo časopisu DIAstyl, není-li uveden jiný